Master training

 

1- Daagse cursus materiaalkennis, van -200°C tot +1300°C

CINI-Academy biedt jou de mogelijkheid om extra kennis van materialen in de industriële isolatie te verkrijgen door het volgen van een 1-daagse cursus.

Kosten: 599,– Euro/dag, excl. BTW

 

Doelgroep

De CINI-Academy- cursus voor technische isolatie is ontwikkeld voor opdrachtgevers (producenten), supervisors, inspecteurs, ontwerpers, operationeel- en onderhoudsmanagers, aannemers, uitvoerders, inkopers, customer service-medewerkers. Deze cursus kan ook, bij minimaal 8 personen, on-site gegeven worden.

Programma bestaat o.a. uit:

• Welke materialen worden waar ingezet tussen de -200°C tot +1300°C?

• Wat zijn de effecten die een temperatuur op een materiaal heeft?

• Wat zijn de specifieke aandachtspunten van een materiaaltype?

• Wat zijn de effecten van samengestelde isolatiesystemen?

• Wat zijn nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot materialen in de markt?

• Wat zijn de specifieke voorzieningen die je moet treffen bij het werken met industriële isolatie? (Persoonsbescherming)

Resultaat

Na het einde van de dag gaan wij er van uit dat je kennis in materialen voor technische isolatie is vergroot, dat je bewust bent hoe je door het toepassen van bepaalde materialen tot een duurzamer isolatiesysteem of een meer energiebesparend isolatiesysteem kan komen en dat je meer kennis hebt gekregen in kenmerkende kritieke eigenschappen van bepaalde temperaturen en of materialen.

Overige informatie

De cursus wordt in de randstad gehouden. Bij minimaal 8 cursisten wordt de cursus ook on-site gegeven op basis van offerte. Wij hanteren bij het geven van de cursus de richtlijnen van de overheid, die op dat moment gelden.

De cursus kan ook op maat worden gemaakt. Hiervoor gelden afwijkende kosten.

Voor meer informatie kan je ons e-mailen via: contact@CINI-Academy.nl

1- Daagse cursus cryogene en koude isolatie

CINI-Academy biedt de mogelijkheid om met een 1-daagse cursus extra kennis te verkrijgen over cryogene- en koude isolatiesystemen.

Kosten: 599,– Euro/dag, excl. BTW

Het aantal toepassingen voor koude- en of cryogene isolatie stijgt enorm. Het zijn deze isolatiesystemen waarbij bijzondere nauwkeurigheid vereist is. Iedere kleine, niet-systeem applicatie of beschadiging van de dampremmende laag kan grote gevolgen hebben. Als basis voor een goed cryogeen en/of koud isolatiesysteem hanteren wij de CINI-richtlijn.

Doelgroep

De CINI-Academy- cursus voor technische isolatie is ontwikkeld voor opdrachtgevers (producenten), supervisors, inspecteurs, ontwerpers, operationeel- en onderhoudsmanagers, aannemers en uitvoerders. Deze cursus kan ook, bij minimaal 8 personen, on-site gegeven worden.

Programma bestaat o.a. uit:

• Wat zijn de voorwaarden voor het aanbrengen van goed cryogeen- en of koud isolatiesysteem?

• Welke materialen kunnen bij cryogene- en koude isolatie worden toegepast en wat zijn de specifieke eigenschappen van deze materialen?

• Voorbeelden uit de praktijk

• ITP voor cryogene- koude isolatie

Noteer: Je leert tijdens deze cursus niet het aanbrengen van koude- en of cryogene isolatie. Het is een theoretische module, dit zou wel toegevoegd kunnen worden bij een maatwerk training.

Resultaat

Na het einde van de dag gaan wij er van uit dat je kennis over cryogene- en koude isolatiesystemen is vergroot, dat je bewust bent van het vakmanschap dat vereist is voor een betrouwbaar isolatiesysteem en dat je kennis hebt van een specifiek ITP voor koude- en cryogene isolatiesystemen.

Overige informatie

De cursus wordt in de randstad gehouden. Bij het geven van de cursus hanteren wij de regelgeving van de overheid, die op dat moment geldt.

Bij minimaal 8 cursisten wordt de cursus ook on-site gegeven op basis van offerte. De cursus kan ook op maat worden gemaakt met bijvoorbeeld een praktijkonderdeel in samenwerking met een gewenste producent. Hiervoor gelden afwijkende kosten.

Voor meer informatie kan je ons e-mailen via: contact@CINI-Academy.nl

½-daagse cursus CINICALC

CINI-Academy biedt de mogelijkheid om met een ½-daagse cursus kennis te verkrijgen over het gebruik van het isolatie rekenprogramma CINICALC.

Kosten: 399,– Euro, excl. BTW

Het isolatie rekenprogramma biedt de mogelijkheid om de meest voorkomende berekeningen te maken voor het bepalen van de isolatiedikte in warme-, koude-, en cryogene situaties, bepalen van het warmte verlies in bepaalde omstandigheden en nog veel meer.

Doelgroep

De CINI-Academy cursus CINICALC is geschikt voor opdrachtgevers (producenten), supervisors, inspecteurs, ontwerpers, operationeel- en onderhoudsmanagers, aannemers en uitvoerders en iedereen die met het rekenprogramma wil werken. Er is als voorkennis minimaal het knowledge niveau nodig. Deze cursus kan ook, bij minimaal 8 personen, on-site gegeven worden.

Inhoud

De cursus wordt gegeven in één dagdeel (4 uur) en zal bestaan uit de volgende onderwerpen:

• Introductie economische isolatiedikte (CINI 6.1.01)

• Introductie in de theorie van het berekenen van warmteverlies en isolatiediktes en waar verschillende input data gevonden kan worden

• Introductie CINICALC – inloggen, initiële instellingen

• Uitleg menu structuur en navigatie in het rekenprogramma

• Uitleg van simpele berekeningen (warmteverlies geïsoleerde en geïsoleerde leidingen, vorstbescherming, etc.)

• Uitleg tabelberekeningen voor economische isolatiedikte en warmteverlies

• Uitleg rapportage van de uitgevoerde berekeningen

Resultaat

Na het volgen van deze cursus in de deelnemer in staat om het rekenprogramma CINICALC toe te passen en de meest voorkomende berekeningen te voltooien.

 

 

1-daagse cursus akoestische isolatie (nog te ontwikkelen)

Bekijk alle trainingen

Schrijf je nu in!